Beef wrap homemade.
.
Selalunya idea tetiba je datang nak masak itu ini. Bila bahan inti ada, kulit wrap pula takde. Nak pegi beli, kedai kemain jauh.
Maka, Ku gigihkan diri buat kulit wrap sendiri.
.
Tak Susah pon tau. Senang sangat.
Siap boleh buat stok untuk esok lusa. Bahan-bahan pon memang ada Kat rumah. So, apalagi. Buat sendiri leer.😄.
Cuma bentuk nya xsama lah macam yang beli.😙. Yang penting jadi dan kenyang.
.
Nak jimat, jom cuba buat sendiri.
Resepi ada di setiap gambar.
.
jom LIKE dan SHARE untuk manfaat bersama.
.
Hafizah Adimun
Masak tu kan terapi😎
Beef wrap homemade siap!😋
Gaulkan 3 bahan diatas dengan tepung gandum.
akan jadi seperti gambar ini.
Masuk kan air Panas sikit-sikit sampai doh bersatu dan tak melekat.
Gaul guna garfu tau, nanti melecur tangan.
Tadaaa, ni rupa doh selepas sebati dengan air Panas tadi.
Bulat2kan doh tadi kepada 10 ketul.
Ni kecik-kecik je tau, kalau bulat besar sikit. Boleh dapat 5 biji jek.
.
Biar kan doh ni selama 15minit.
Ni kecik-kecik je tau, kalau bulat besar sikit. Boleh dapat 5 biji jek.
.
Biar kan doh ni selama 15minit.
Lepas tu, leperkan selagi boleh guna penggelek doh. Kalau xde, boleh guna botol kicap atau sos. Yang penting bersih,k.😊
Masuk kan dalam kuali dan bakar tanpa minyak sehingga masak.
ni rupa selepas dibakar. sama kan macam wrap beli tu.
ok, seterusnya. bahan-bahan untuk inti. mudah sahaja.
daun salad
daging burger atau telur hancur (ikut citarasa masing-masing)
sayur disagat.
timun
carrot
tomato
susun bahan inti mengukit citarasa masing-masing. tambahkan mayonis dan sos cili mengikut kesesuaian.
ok, siap.
selamat mencuba.
Comments
Post a Comment